Fenomenet Pharell

Har man en pappa som heter farao, Pharaoh, i förnamn så måste man nästan ha ett alldeles speciellt öde skrivet i stjärnorna. Detta verkar i alla fall vara fallet med den populäre sångaren och låtskrivaren Pharell Williams som ligger bakom många stora hitlåtar och omtalade framföranden.

Williams föddes år 1973 och började sin karriär som musikproducent och låtskrivare på ett mycket tidigt stadium av sitt liv. Redan på gymnasiet träffade han sin kompis Chad Hugo, som han än idag är samarbetspartner med i gruppen N.E.R.D. och som kompositör och de har producerat den ena jättehiten efter den andra.

Den stora deubuten kom år 2002 då den 29-årige Williams skrev låten ”Hot in here” för R&B artisten Nelly. Låten toppade de amerikanska topplistorna under en längre tid, och under tiden lyckade William kläcka det ena guldägget efter det andra. Britney Spears, Madonna, Shakira och Swedish House Mafia är bara några av de stora artister som han har samarbetat med.

Under senare år har han också själv framfört stora succéer både själv, som i fallet med ”Happy”, och i samarbete med andra som till exempel Daft Punk som han sjöng låten ”Get Lucky” för.