Katy Perry

Det har nu gått hela tio år sedan den amerikanska sångerskan Katy Perry tog världen med storm med sin låt ”I Kissed a Girl” och hon ligger fortfarande i toppen på amerikanska och europeiska topplistor. Att hon blivit så populär beror inte bara på hennes talang och många hitlåtar, utan även hennes roliga musikvideor, spännande samarbeten och lite udda utseende. Det här är en tjej som inte är rädd för att vara ful, att byta look och stil var och varannan minut, liksom att friskt driva med sig själv.

Katheryn Hudson, som hon egentligen heter, föddes år 1984 och visade tidigt ett stort intresse för musik. Hon började sin karriär redan som tonåring men då var det gospel musik som gällde då hennes familj var mycket religiös. Allt såg ut att gå strålande och i tjugoårsåldern trodde Perry själv att hon landat ett stort skivkontrakt men blev istället plötsligt av med detta kontrakt då skivbolaget inte längre ville satsa på henne.

Skam den som ger sig. Efter några år av intensivt låtskrivande och en mer pop-aktig inriktning lyckades Perry till sist skaffa sig ett nytt kontrakt och resten är historia; idag är hon en av USA:s högst betalda sångerskor.