Musikaliska minnen

De flesta håller med om att musiken ofta spelar en betydande roll vid stora högtidsdagar som till exempel dop eller bröllop. Ofta väljer brudparet noggrant specifika psalmer eller anlitar skönsjungande solister för att förgylla den oförglömliga stunden. Dessa psalmer, hymner eller sånger spelar sedan för alltid en viktig roll i den gemensamma historien.

Spela in en egen skiva

Det har dessutom blivit alltmer vanligt att möhippor eller svensexor har ändrat karaktär. För bara knappt ett decennium sedan var dessa tillställningar ofta till för att skoja lite med brudgummen och bruden. Vännerna kunde till exempel tvinga bruden att klä sig i en säck och sälja kyssar på stan eller utsätta brudgummen för en pinsam utmaning. Idag har både möhippan och svensexan istället blivit en viktig statusmarkör där man vill leva upp till allas förväntningar och ordna extravaganta aktiviteter som andas eftertanke, stil och klass.

Nuförtiden låter man gärna bruden få en exklusiv make-over och tar hela tjejgänget till studion för att spela in en egen skiva med tillhörande musikvideo. Resultatet blir garanterat ett uppskattat musikaliskt minne för livet. Musikaliska minnen kan naturligtvis handla om att man ger någon i uppdrag att skriva en sång till sin älskade, som Prins Daniel gjorde till Kronprinsessan Victoria. Prinsessan Sofia statuerade även hon ett imponerande exempel när hon tog hjälp av sångerskan och vännen Molly Sandén som framförde en låt till Carl-Philip. Låten hade Prinsessan Sofia själv skrivit och den gick rakt in i hjärtat på hela svenska folket.

Riktigt ambitiösa vänner ser till att spela in ett helt studioalbum och fyller det med signifikativa låtar från livets olika skeden. Inte sällan kan en aktivitet av det här slaget följa ett tema för hela bröllopet.

Andra roliga aktiviteter

Brudgummen kan till exempel få njuta av att åka gokart i Stockholm på en av O’Learys Kista Event Centers oförglömliga inomhusbanor eller avnjuta en middag som tillagats av en privat kock. Det finns gott om roliga och exklusiva aktiviteter för den som vill planera en oförglömlig upplevelse åt bruden eller brudgummen. Det behöver inte heller vara särskilt dyrt utan med en inhyrd orkester kan man framföra betydelsefulla sånger för båda parter.

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan hitta på. De som likväl måste hålla sig till en begränsad budget kan ta med bruden på en konsert med favoritbandet. Det viktigaste är trots allt inte vad möhippan eller svensexan har kostat utan det är främst tanken som räknas och att vännerna har ansträngt sig för att skapa något som alla kan se tillbaka på med både glädje och värme. Även om många tycker att det är roligt att skoja med de som ska gifta sig uppskattar nog det stora flertalet att festligheterna omges av en vänlig och trevlig atmosfär.